Jak připravit zdravou Low-carb domácí pizzu? I když dá příprava trošku více práce než u klasického těsta na pizzu, výsledek stojí za to.

OBSAH

Ingredience

  • 170 g tvrdého strouhaného sýra (eidam, gouda nebo vakuovaná mozzarella bez nálevu)
  • 2 lžíce smetanového sýra
  • 2 vejce (rozšlehaná)
  • 40 g kokosové mouky

NEBO

  • 170 g tvrdého strouhaného sýra (eidam, gouda nebo vakuovaná mozzarella bez nálevu)
  • 2 lžíce smetanového sýra
  • 1 vejce
  • 80 g mandlové mouky

Na omáčku

  • 1 plechovka loupaných rajčat (400 g)
  • 1 rajčatový protlak (70 g)
  • 1 lžička oregana
  • Sůl
  • Stévie na doslazení

Postup

Všechny sypké ingredience na těsto smícháme. V mikrovlnné troubě nebo v kastrolu rozpustíme máslo se smetanovým sýrem. Přidáme sypkou směs a dobře propracujeme. Hmotu položíme na plech a vytvarujeme tenkou placku na pizzu. Vložíme do vyhřáté trouby na 220 °C na 10 minut.

Mezitím si připravíme rajčatovou omáčku. Do hrnce dáme rajčata z plechovky, rajský protlak, koření a necháme řádně provařit. Dosolíme a můžeme přisladit stévií podle chuti. Tato směs vystačí na několik porcí pizzy. Pizzu ozdobíme mozzarellou, šunkou, případně jinými ingrediencemi podle chuti. Dáme zapéct do trouby.

Kde koupit zdravou výživu?

Dobrou chuť. 🙂

Hrasekvlusku.cz

Hrasekvlusku.cz
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0