Lahodnou a exotickou miso polévku si můžete připravit také doma. Podívejte se na snadný a rychlý recept, podle kterého připravíte toto tradiční japonské jídlo.

OBSAH

Ingredience

  • 3 mrkve
  • 4 petržele
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 200 g hrášku
  • 20 ks růžičkové kapusty
  • 250 g brokolice
  • 2 l vody
  • 150 g rýžových nudlí

K servírování

  • 1 lžička sezamu
  • Petrželka
  • Opečený tempteh
  • 1 lžíce Miso pasty

Postup

Zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kousky. Na oleji opečeme mrkev, petržel, přidáme kapustu, brokolici a opečeme. Zalijeme vodou a vaříme cca 12-15 minut. Mezitím na pánvi opečeme nakrájený tempeh. Z polévky stáhneme plamen, vypneme ji a přidáme nudle. Necháme 2 minuty odstát a podáváme. Na talíř naservírujeme polévku, tempeh, miso pastu a sezam. Ozdobíme petrželkou. Polévka se servíruje teplá, ne vařící.

Kde koupit zdravou výživu?

Dobrou chuť. 🙂

Hrasekvlusku.cz, Zdroj: autorský článek

Hrasekvlusku.cz
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0