Květáková pizza vás překvapí vynikající chutí a lehkostí. Příprava chvilku trvá, ale výsledek stojí za to. Na pizzu můžete dát přísady podle své chuti.

OBSAH

Ingredience

Na těsto

  • 1 květák
  • 1 vejce
  • 50 g nízkotučného eidamu (20 % nebo 30 %)

Na omáčku

  • 1 plechovka loupaných rajčat (400 g)
  • 1 rajčatový protlak (70 g)
  • 1 lžička oregana
  • Sůl
  • Stévie na doslazení

Postup

Uvaříme květák v osolené vodě. Když je květák měkký, vyndáme ho, rozmačkáme, slijeme vodu a rozmixujeme rozmačkaný květák. Přidáme strouhaný sýr a jedno vejce, dosolíme. Na pečící papír směs položíme a vytvarujeme placku (jednodušší je vytlačit pizzu po celé ploše plechu, ale pokud jste zruční, můžete vytvarovat placku ve tvaru pizzy). Dáme zapéct do trouby na přibližně 20 až 30 minut.

Mezitím si připravíme rajčatovou omáčku. Do hrnce dáme rajčata z plechovky, rajský protlak, koření a necháme řádně provařit. Dosolíme a můžeme přisladit stévií podle chuti. Tato směs vystačí na několik porcí pizzy. Pizzu ozdobíme mozzarellou, šunkou, případně jinými ingrediencemi podle chuti. Dáme zapéct do trouby.

Kde koupit zdravou výživu?

Dobrou chuť. 🙂

Hrasekvlusku.cz

Hrasekvlusku.cz
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0