Recept na éclairs s vanilkovým pudinkem a stévií

Vynikající éclairs jsou skvělým, ale poměrně kalorickým dezertem. Tento recept představuje odlehčenou variantu. Z těsto můžete upéct také věnečky a plnit je vanilkovým krémem.

OBSAH

Ingredience

Těsto

  • 125 ml vody
  • 40 g másla
  • špetka soli
  • 100 g polohrubé mouky
  • 2 celá vejce

Krém

  • 1 vanilkový pudink
  • 350 ml mléka
  • 1 lžíce stévie na pečení
  • jahody na ozdobu (nebo jiné ovoce)

Postup

Nejprve připravíme těsto. Do hrnce nalijeme vodu, přidáme sůl a máslo. Když se máslo rozpustí a voda se začne vařit, přisypeme mouku a mícháme. Z těsta se po chvíli vytvoří koule. Na dně hrnce se bude objevovat bělavý povlak. Těsto vyndáme z hrnce a přemístíme ho do nádoby mimo plotnu. Když těsto vychladne, zašleháme do něj elektrickým šlehačem jedno, a poté druhé vejce. Těsto naplníme do sáčku se stříkací hubičkou a na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme podlouhlé tvary éclairs. Pečeme v troubě vyhřáté na 250 °C, po 10 minutách snížíme teplotu na 170 °C a ještě pečeme přibližně 15 až 20 minut. Trouba se nesmí během pečení otevírat. Když jsou éclairs zlatavé, vyndáme je z trouby.

Během pečení si připravíme jednoduchý krém z vanilkového pudinku. Pudink uvaříme podle návodu na obale, ale místo 500 ml mléka přilijeme pouze 350 ml, aby byl krém dostatečně hustý. Dosladíme stévií na pečení. Po zchladnutí vyšleháme metličkami.

Poté, co krém a éclairs vychladnou, rozkrojíme upečený korpus a plníme krémem. Můžeme ozdobit jahodami nebo malinami.

Kde koupit zdravou výživu?

Dobrou chuť. 🙂

Hrasekvlusku.cz

Hrasekvlusku.cz
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0