Recept na kuře na červeném víně s bramborovou kaší

Kuře na červeném víně vás dostane plnou a vynikající chutí. Je lehké a zároveň strčí do kapsy tučnější masa (například kachnu).

OBSAH

Ingredience

  • 4 kuřecí stehna
  • 1 cibule
  • 100 g hub
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžičky stévie na pečení
  • 1 ks bobkového listu
  • sůl
  • 2 stroužky česneku
  • 500 ml suchého červeného vína

Bramborová kaše

  • 500 g brambor
  • 100 ml mléka
  • sůl

Postup

Kuřecí stehna omyjeme a osolíme. Maso krátce opečeme na oleji na pánvi z obou stran a dáme do pekáče. Cibuli nakrájenou čtvrtky osmažíme na výpeku z kuřete, přidáme houby nakrájené na čtvrtky (nejlépe žampiony), orestujeme, podlijeme vínem, přidáme stévii. Provaříme a nalijeme na kuřecí maso, které jsme dali do pekáčku. Přidáme prolisovaný česnek, bobkový list, přiklopíme víkem a pečeme zvolna v troubě na 175 °C. Pečeme do měknutí masa.

Mezitím si připravíme kaši. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a vaříme do změknutí v osolené vodě. Vodu slijeme a brambory rozmačkáme, zalijeme teplým mlékem, dosolíme dle chuti. K dochucení můžete použít sůl, muškátový oříšek. Bramborovou kaši můžete zjemnit máslem nebo do ní přidat například dýňový olej lisovaný za studena.

Kde koupit zdravou výživu?

Dobrou chuť. 🙂

Hrasekvlusku.cz, Zdroj: autorský článek

Hrasekvlusku.cz
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0