Hledáte veganský protein a nevíte, jaký vybrat? Podívejte se na druhy veganských proteinů a také na tipy na kvalitní a zdravé proteiny.

OBSAH

TOP 4 nejlepší veganské proteiny

Plant-Based Protein RŮZNÉ PŘÍCHUTĚ

Rostlinný protein z hrachu, hnědé rýže a dýňových semínek

BioTech USA vegan protein různé příchutě

Veganský proteinový komplex (rýže a hrášek) s přidanými funkčními aminokyselinami

NUTREND Delicious Vegan Protein MALÉ BALENÍ, RŮZNÉ PŘÍCHUTĚ

4 druhy rostlinných proteinů (hrachový, cizrnový, konopný, dýňový)

Inkospor Active Protein shake 80 % bílkovin

sójová bílkovina

Jak vybrat veganský protein?

Existuje mnoho různých veganských proteinů na trhu a výběr nejlepšího závisí na vašich individuálních preferencích a potřebách. Zde je několik faktorů, které můžete zvážit při výběru:

  1. Zdroj proteinu: Veganské proteiny mohou být vyrobeny z různých zdrojů, jako jsou hrášek, rýže, konopí, sója, quinoa nebo kombinace těchto ingrediencí. Zvážte svou alergii nebo intolerance na určité potraviny a zvolte protein, který je pro vás vhodný.
  2. Profil aminokyselin: Proteiny jsou složeny z aminokyselin, které jsou základními stavebními kameny proteinů. Optimalizujte výběr proteinu tak, aby obsahoval kompletní spektrum esenciálních aminokyselin, které tělo potřebuje.
  3. Kvalita a čistota: Hledejte veganské proteiny, které jsou vysoce kvalitní a čisté. Vyhněte se přípravkům obsahujícím umělá sladidla, barviva, přidané cukry nebo geneticky modifikované organismy (GMO).
  4. Nutriční profil: Zkontrolujte nutriční hodnoty proteinu, včetně obsahu bílkovin na porci, sacharidů, tuků a vlákniny. Vyberte protein, který odpovídá vašim cílům a stravovacím potřebám.
  5. Chuť a konzistence: Veganské proteiny mohou mít různé chutě a konzistence. Mnoho značek nabízí různé příchutě, takže můžete najít takový, který vám nejvíce vyhovuje.
  6. Certifikace a transparentnost: Zkontrolujte, zda má protein certifikace třetí strany, jako je například certifikace veganského produktu, bio certifikace nebo certifikace bez GMO. Dávejte přednost značkám, které jsou transparentní ohledně původu svých surovin a výrobních postupů.

Je také užitečné si přečíst recenze a hodnocení různých produktů a vyzkoušet vzorky, abyste si udělali vlastní názor na chuť a konzistenci. Nejlepší veganský protein je ten, který odpovídá vašim potřebám a přináší vám potěšení při konzumaci.

Druhy veganských proteinů

Existuje několik různých druhů veganských proteinů dostupných na trhu. Některé z nejčastějších druhů veganských proteinů jsou:

  1. Hrachový protein: Hrachový protein je získáván z žlutých hrášků a je jedním z nejpopulárnějších veganských proteinů. Obsahuje vysoký obsah bílkovin a je dobře stravitelný. Hráškový protein je také bohatý na aminokyseliny, včetně většiny esenciálních aminokyselin.
  2. Rýžový protein: Rýžový protein je získáván z hnědé nebo bílé rýže a je dalším běžně používaným veganským proteinem. Má vyšší obsah sacharidů než hráškový protein, ale je také bohatý na aminokyselinu methionin.
  3. Konopný protein: Konopný protein je získáván z konopných semen a je jedním z nejkompletnějších veganských proteinů, obsahujících všechny esenciální aminokyseliny. Tento protein také obsahuje omega-3 a omega-6 mastné kyseliny.
  4. Sójový protein: Sójový protein je získáván z sójových bobů a je široce používaný veganský protein. Je to kompletní protein s vysokým obsahem bílkovin. Sójový protein je také bohatý na fytoestrogeny, což jsou rostlinné látky, které mají podobný účinek jako estrogen v lidském těle.
  5. Quinoa protein: Quinoa protein je získáván z semene quinoa, které je známé svým vysokým obsahem bílkovin. Obsahuje také esenciální aminokyseliny a je snadno stravitelný.
  6. Směsi proteinů: Existují také směsi proteinů, které kombinují různé zdroje veganských proteinů, aby se dosáhlo vyššího aminokyselinového profilu. Tyto směsi mohou obsahovat kombinace hráškového, rýžového, konopného, sójového nebo jiných rostlinných proteinů.

Je důležité si přečíst složení a výživové informace na obalech produktů, abyste zjistili, který druh veganského proteinu je pro vás nejvhodnější.

Kde koupit zdravou výživu a veganské proteiny?

Držím vám palce. 🙂

Hrasekvlusku.cz, Zdroj: autorský článek

ZNAČKY

Hrasekvlusku.cz
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0