Vynikající a zdravá treska chutná neobyčejně s dýňovým pyré. Tento vydatný oběd si můžete připravit zejména na podzim, kdy je ten nejlepší čas na vaření z dýní.

OBSAH

Ingredience

Příprava tresky

  • 500 tresky s kůží
  • sůl
  • špetka pepře
  • 2 lžíce olivového oleje

Příprava dýňového pyré

  • 700 g dýně hokaidó
  • 1 lžička stévie na pečení
  • 1 lžíce dýňového oleje
  • 2 brambory
  • sůl
  • šalvěj

Při servírování

  • Vařená zelenina na ozdobu
  • Petržel
  • Polníček
  • Kus limetky

Postup

Dýni hokaidó omyjte, nakrájejte na kostky, rozprostřete ji na plech vyložený pečícím papírem, pokapejte dýňovým olejem a pečte v troubě na 180 °C. Před pečením můžete na dýni položit lístky šalvěje. Plech zakryjte alobalem a vložte do vyhřáté trouby. Pečte 20 minut. Poté sundejte alobal a dalších 5 minut pečte do změknutí. Zatímco se dýně peče, uvaříme brambory, které nejprve oloupeme a pokrájíme na kostky, aby byly rychleji vařené. Když je dýně upečená, rozmixujeme ji společně s brambory. Šalvěj odstraníme. Kaši dochutíme solí, stévií a dýňovým olejem.

Tresku osolte a opečte na olivovém oleji či másle. Podávejte naservírované podle fantazie s dýňovým pyré, zeleninou či petrželkou a polníčkem.

Kde koupit zdravou výživu?

Dobrou chuť. 🙂

Hrasekvlusku.cz, Zdroj: autorský článek

Hrasekvlusku.cz
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0