Jak odlehčit jídelníčku po vánočních svátcích? Zkuste lehký a dobře stravitelný pečený květák s cizrnou. Skvěle zasytí, je zdravý a rychle hotový.

OBSAH

Ingredience

  • 1 květák
  • 1 plechovka cizrny
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 lžička kurkumy
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 150 g jogurtu
  • sůl
  • koriandr

Postup

Olej smícháme s kořením a solí. Květák omyjeme a rozebereme na růžičky. Nevařený květák smícháme s okapanou a propláchnutou cizrnou a marinádou. Dáme do zapékací mísy a pečeme na 200 °C maximálně 45 minut nebo do změknutí květáku. Cizrna by měla být křupavá. Poté podáváme s jogurtem, který jsme ochutili solí a česnekem. Přidat můžete také koriandr nebo nasekanou petrželku.

Kde koupit zdravou výživu?

Dobrou chuť. 🙂

Hrasekvlusku.cz, Zdroj: autorský článek

Hrasekvlusku.cz
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0