Recept na dýňovou polévku

Dýňová polévka je jemná, krémová a velmi lahodná. Dobře zasytí a je ideální večeří na podzimní chladné večery.

OBSAH

Ingredience

  • 300 gramů dýně
  • 1 malá cibule
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 500 ml vývaru
  • Sůl
  • Dýňový olej na pokapání
  • Špetka muškátového oříšku
  • Polévku můžete dochutit zakysanou smetanou a smetanou ke šlehání. Pokud se snažíte o redukci hmotnosti, můžete tyto dvě ingredience vynechat.)

Postup

Cibuli nakrájíme na malé kousky a na olivovém oleji ji opečeme dosklovita. Dýni pokrájíme na kostičky. Dýně Hokaido se nemusí loupat, máslová dýně nebo špagetová dýně se loupat musí. K cibuli přidáme pokrájenou dýni, zalijeme vývarem. Když je dýně měkká, rozmixujeme vše tyčovým mixérem tak, aby se vytvořila hladká a jemná konzistence. Osolíme, přidáme utřený česnek, muškátový oříšek. Můžete dochutit smetanou ke šlehání a podávat se zakysanou smetanou. Poté, co polévku naservírujete na talíř, můžete zakapat dýňovým olejem lisovaným zastudena a praženými dýňovými semínky.

Kde koupit zdravou výživu?

Dobrou chuť. 🙂

Hrasekvlusku.cz

Hrasekvlusku.cz
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0