Vyrobte si zdravou domácí zmrzlinu. V článku najdete snadné recepty na domácí zmrzlinu, která se vám zaručeně povede.
OBSAH
Tvarohová zmrzlina
- 500 g měkkého nízkotučného tvarohu ve vaničce
- 25 g stévie na pečení
- 1 vanilkový lusk nebo lžíce vanilkového extraktu
- 150 ml smetany ke šlehání
Šlehačku vyšlehejte, tvaroh smíchejte s vanilkou, stévií, přidejte vyšlehanou šlehačku. Zamíchejte, nalijte do nádoby a dejte zmrznout. Průběžně při mrazení směs míchejte. Směs by měla být zmrzlá za 3 hodiny.
Proteinová čokoládová zmrzlina
- 250 g měkkého nízkotučného tvarohu ve vaničce
- 100 ml mléka
- 1 banán
- 30 g čokoládového proteinu
- 10 g stévie na pečení (nebo jiného sladidla)
- lžička kakaa
- Strouhaná čokoláda (nemusí být)
Rozmixujeme do hladka banán, smícháme jej s proteinovým práškem, tvarohem, mlékem, stévií a kakaem. Můžete přidat strouhanou čokoládu. Zamíchejte, nalijte do nádoby a dejte zmrznout. Průběžně při mrazení směs míchejte. Směs by měla být zmrzlá za 3 hodiny.
Jahodová zmrzlina
- 250 gramů jahod
- 250 g měkkého nízkotučného tvarohu ve vaničce
- 10 g stévie na pečení (nebo jiného sladidla)
Jahody dejte do mrazáku zmrznout. Zmrazené ovoce rozmixujte v mixéru, přidejte měkký tvaroh a stévii. Zamíchejte, nalijte do nádoby a dejte na chvilku do mrazáku a po chvíli můžete servírovat.
Pistáciová zmrzlina
- 125 ml mléka
- 80 g pistáciového krému nebo cca 80-100 gramů nesolených vyloupaných pistácií
- Lžička vanilkového extraktu
- 0,5 lžičky (cca 2 gramy) xantanové gumy
- 5-10 gramů stévie na pečení
- 70 ml šlehačky
Pokud budete dělat zmrzlinu z čerstvých+ pistácií: Vyloupané pistácie opláchněte. Mléko přiveďte k varu a vsypte do něj pistácie. Vařte cca 5 minut, poté rozmixujte tyčovým mixérem a nechte vychladnout. Přidejte stévii a xantanovou gumu. Vyšlehejte šlehačku a studenou směs opatrně spojte se šlehačkou. Nalijte do nádoby a nechte vychladit. Tato porce je vhodná pro dvě osoby.
Pokud budete dělat zmrzlinu z pistáciového krému: Vyšlehejte šlehačku metličkami. V druhé míse nebo v mixéru smíchejte ostatní suroviny. Následně je opatrně spojte se šlehačkou, nalijte do nádoby a nechte vychladit v mrazáku.
Dobrou chuť. 🙂
Hrasekvlusku.cz