Recepty na zdravou a snadnou domácí zmrzlinu

Vyrobte si zdravou domácí zmrzlinu. V článku najdete snadné recepty na domácí zmrzlinu, která se vám zaručeně povede.

OBSAH

Tvarohová zmrzlina

  • 500 g měkkého nízkotučného tvarohu ve vaničce
  • 25 g stévie na pečení
  • 1 vanilkový lusk nebo lžíce vanilkového extraktu
  • 150 ml smetany ke šlehání

Šlehačku vyšlehejte, tvaroh smíchejte s vanilkou, stévií, přidejte vyšlehanou šlehačku. Zamíchejte, nalijte do nádoby a dejte zmrznout. Průběžně při mrazení směs míchejte. Směs by měla být zmrzlá za 3 hodiny.

Proteinová čokoládová zmrzlina

  • 250 g měkkého nízkotučného tvarohu ve vaničce
  • 100 ml mléka
  • 1 banán
  • 30 g čokoládového proteinu
  • 10 g stévie na pečení (nebo jiného sladidla)
  • lžička kakaa
  • Strouhaná čokoláda (nemusí být)

Rozmixujeme do hladka banán, smícháme jej s proteinovým práškem, tvarohem, mlékem, stévií a kakaem. Můžete přidat strouhanou čokoládu. Zamíchejte, nalijte do nádoby a dejte zmrznout. Průběžně při mrazení směs míchejte. Směs by měla být zmrzlá za 3 hodiny.

Jahodová zmrzlina

  • 250 gramů jahod
  • 250 g měkkého nízkotučného tvarohu ve vaničce
  • 10 g stévie na pečení (nebo jiného sladidla)

Jahody dejte do mrazáku zmrznout. Zmrazené ovoce rozmixujte v mixéru, přidejte měkký tvaroh a stévii. Zamíchejte, nalijte do nádoby a dejte na chvilku do mrazáku a po chvíli můžete servírovat.

Pistáciová zmrzlina

  • 125 ml mléka
  • 80 g pistáciového krému nebo cca 80-100 gramů nesolených vyloupaných pistácií
  • Lžička vanilkového extraktu
  • 0,5 lžičky (cca 2 gramy) xantanové gumy
  • 5-10 gramů stévie na pečení
  • 70 ml šlehačky

Pokud budete dělat zmrzlinu z čerstvých+ pistácií: Vyloupané pistácie opláchněte. Mléko přiveďte k varu a vsypte do něj pistácie. Vařte cca 5 minut, poté rozmixujte tyčovým mixérem a nechte vychladnout. Přidejte stévii a xantanovou gumu. Vyšlehejte šlehačku a studenou směs opatrně spojte se šlehačkou. Nalijte do nádoby a nechte vychladit. Tato porce je vhodná pro dvě osoby.

Pokud budete dělat zmrzlinu z pistáciového krému: Vyšlehejte šlehačku metličkami. V druhé míse nebo v mixéru smíchejte ostatní suroviny. Následně je opatrně spojte se šlehačkou, nalijte do nádoby a nechte vychladit v mrazáku.

Dobrou chuť. 🙂

Hrasekvlusku.cz

Hrasekvlusku.cz
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0